Från idag och fram till den 12 september kommer 276 personer begå självmord i Sverige

FF17NTEHEI4LZX2.MEDIUMIdag är det den 5 juli, och för mig personligen är detta en tung dag för denna dag för 2 år sedan åkte Daniel till sjukhuset och blev sedan inlagd på det sjukhus som jag anser tog hans liv. Det är också idag 69 dagar kvar till den 12 september, den dagen Daniel lämnade oss.
Förra året på den dagen hade vi en minnesstund för Daniel i Umeå, och i år kommer vi också göra något, men i år kommer det inte enbart att handla om Daniel.

Runt 3000 människor.
Så många har dött i  klassificeringen självmord sedan den 12 september 2012. 3000 människor! Det är en ofantligt hög summa, och det är en ofantligt hög summa som går att göra så mycket mindre om alla skulle engagera sig lite, och om samhällets attityd till psykisk ohälsa förändras. För den är idag fullständigt katastrofal.
Därför har vi bestämt att vi klockan 18:00 den 12 september kommer mötas vid Rådhustorget i Umeå och sedan gå en ljusmarsch mot Sjukhusparken vid NUS. Där kommer dom som vill kunna tända ljus för de som inte är med oss och tal kommer hållas.
12 septemberrörelsen ligger bakom initiativet, men vi kommer också bjuda in andra föreningar som vill delta. Vi vill med detta visa att det får vara slut nu med samhällets ignorans när det gäller just frågor som dessa, och lika mycket måste människors attityd förändras.

Jag kommer skriva mer om detta framöver, och jag kommer framförallt skriva en del om den ”fantastiska” ignorans jag stött på när det gäller sådana här frågor.
Men för dig som känner att du skulle vilja vara med och som kan ta dig till Umeå den 12 september så gå gärna in på evenemanget vi startat och klicka i att du kommer. Du hittar länken här under. Ju fler som kan ställa upp desto bättre, och jag vågar påstå att de flesta av er har en stund över från 18:00 fredagen den 12 september.

Man kan inte göra allt här i världen, men alla kan göra lite, och gör alla lite så blir det till slut väldigt mycket, och istället för att enbart skrika DET ÄR FEL! så kan man fortsätta skrika men också agera.

KLICKA HÄR!

1044037_306276712842534_226238027_n

 

 

 

Bookmark the permalink.

One Response to Från idag och fram till den 12 september kommer 276 personer begå självmord i Sverige

  1. cajsa says:

    Norpar en del av ovanstående text och lägger
    ut informationen även på min blogg.

    http://cajsawarg.blogspot.se/

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.