4. Historien om Daniel

HistorienomdanielDetta är min historia om Daniel, men det är också Daniels historia om sig själv.
Detta är historien om vad som hände med Daniel sommaren 2012 på Psyk
Detta är historien om en ung man som bad om hjälp men där allt bara gick fel.
Detta är också historien om en person jag älskade, en människa som förändrade mig.
Detta är historien om en man som inte tog sitt liv, men där sjukvården förstörde hans hopp.
Detta är historien om en man som idag är död
Detta är historien om Daniel

Allt om Daniel finns inte med här, vissa saker får han ta med sig in i evigheten. Däremot har jag försökt berätta om hans tid på psyk utifrån det jag såg och hörde och om tiden efter och den anmälan jag gjorde. Detta är ingen opartisk film, men information om händelser och saker som inträffat bygger på de dokument som jag har.

”Filmen” är lång, vilket det också var en mening med, och till dig som hoppas få läsa en massa ”spännande detaljer” om hur Daniel avled eller liknande så gör dig inget besvär. För det finns det ingen information om här. Det har ingen som inte vet det idag med att göra.
Däremot finns en historia om en person som ville förändra sig och sitt liv, men vars ”hjälp” han fick var fullständigt livsfarlig.
”Filmen” blev också mitt sätt att tacka Daniel på för den tid vi fick ihop.
Allt är uppdelat i två delar och du finner bägge här nere…

OBS! Om du vill hjälpa till i kampen om att ge Daniel upprättelse eller om du bara anser att det som skett är fel så dela gärna länken hit. Ju fler som ser filmerna om Daniel desto mer kraft blir det bakom. Tack på förhand!
http://www.tilldaniel.se//2013/05/historien-om-daniel

Del 1 ”De e inte bra med mig just nu”

Del 2 ”Finns det ingen ände på alla som leker med honom”

 OBS!
Från den 23 juli är bägge delarna av Historien om Daniel uppdaterade.
Del 1 är genomgått små förändringar medan Del 2 gjorts om rejält.
Anledningen till detta är att ny information finns som jag anser vara värd att nämnas och filmen går nu mer igenom psyks ursäkter och försöker dessutom också plocka sönder dom (Något som inte där direkt svårt att göra)

 

4 Responses to 4. Historien om Daniel

 1. Lina says:

  Hemskt att detta får hända! Känner igen mig själv så mycket i Daniel, det hade varit jag om jag inte haft mina föräldrar som kämpat för mig i alla år! Beklagar sorgen!!

 2. Meta says:

  vad ska man säga? vilket jäkla system, man blir så in i bänkens ledsen över att det händer och fortsätter att hända. vården blir fartblind och styr helt åt helvete in i bergväggar och ingen bryr sig. framför allt inte den tillsyns myndighet som finns för att bevara allas rättigheter och skyldigheter. tycker så gräsligt synd om denna pojke som fastnade i kaninhålet och inte fick nån hjälp upp, tack och lov att han hade några få omkring sig som orkar slåss.

 3. Miss Seger says:

  Jag har nu suttit och gråtit floder medans jag kollat på filmerna. Du är en riktig kämpe Walle! Och jag beklagar verkligen att du förlorat honom så snabbt efter att ha funnit honom. Och att det skulle ske på detta sätt är ju bedrövligt. Jag känner igen hans liknelse med Haren då jag ofta känner mig som honom. Jag har haft turen på min sida när det gäller psyk här i Göteborg då jag har fajtats men mina problem. När jag kollar på filmerna har jag gråtit för dig och jag har gråtit för Daniel. Men jag har även gråtit för rädsla för min son som är 10 år och står under utredning om han har ADHD eller annat. Min son liknar Daniel med så mycket då han känner utanförskap samtidigt som han värnar om andra. Även jag fått mer oro för sonens framtid nu så vet jag nu hur viktigt det är för honom att få förstå den diagnos han kommer att få. Kram Susanne

 4. Sandra.P says:

  Walle du är en riktig kämpe. Att detta händer är helt ofattbart och detta borde inte få hända. PÅ många av bilderna och även det lilla videoklippen från Lotta på Liseberg ser man att Daniel älskade sitt liv, man ser på honom att han ville leva. Han älskade sin syster och systerson, och även dej Walle.

  Jag hoppas att din kamp får folk att tänka till, att din film om Daniel får folk att titta upp och öppna ögonen. Men framför allt öppnar upp vårdens ögon i vårt samhälle. Detta ska inte få hända. Under dessa två timmar som jag har kollat på dessa två delar har tårarna runnit ner för kinderna.

  Jag har gråtit för dej och Daniel, Daniel var en ung man som ville hitta tillbaka till sitt liv han en gång hade och dessutom inte ha något med dessa tabletter att göra. Han hade drömmar som vilken annan människa som helst har, men dem drömmarna fick han aldrig chansen till att förveckla. Jag är så grymt ledsen för din, Daniel och Daniels familjs skull.

  Men du får inte glömma en sak Walle, Daniel finns hos dej oavsett var du är. Han finns hos dej i vårt och torrt, alla tider på dygnet, när du är vaken, när du sover och när du drömmer! Glöm inte bort att prata med Daniel, det kan hjälpa i sorg processen. Jag själv har skrivit brev till min farfar i min blogg när jag har känt att sorgen har varit för stor. Det har hjälpt för en tid.

  Daniel kommer alltid finnas hos dej. Ta hand om dej och tack för att vi får ta del av denna historia. En historia som måste pratas och visas så ingen annan råkar ut för samma sak som Daniel.

  Kram Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.