NUS – Abborrens bäste vän!

abborreDet tillhör kanske inte vanligheterna att jag skriver om fiskar på den här sidan, men….

SVT skriver idag om att ångestdämpande medicin som följer med vattnet tillbaka ut i sjöar och vattendrag har visat sig göra abborren lite tuffare.

SVT skriver:
I det undersökta exemplet där abborrar utsattes för ångestdämpande läkemedel visade det sig att medicinen i vattnet ledde till ökad överlevnad hos abborrarna.
– De blir tuffare, mindre sociala och vågar sig ut och äta av all mat. Medan de i rent vatten blir mer försiktiga och stressade.

Det lustiga med denna forskning är att det är Umeå Universitet som gjort den. Med tanke på att universitetet ligger granne med Norrlands Universitetssjukhus så lär det flöda av mediciner i vattnet kring Universitetet. Så medan en del patienter dör efter 69 dagars ”behandling” på NUS så blir i alla fall Abborren piggare. Nu funderar jag på om det kanske inte är just abborrar som NUS Psykiatri ska satsa på helt i framtiden. Det känns bättre för alla parter, och vem vet….
Daniels läkare kanske i framtiden blir kända som de som tog fram en helt ny art: Bensofisken eller varför inte BensoBorre

Från och med nu kommer jag i alla fall döpa om Psykiatriska kliniken till  ”Fiskodlingen”.
Ett riktigt passande namn på psykiatrin vid Norrlands Universitetssjukhus

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.