Till dig som ska ut och demonstrera i Västerbotten

8_Idag kommer kanske du kära läsare och andra att ge er ut och vandra i något 1 maj tåg. Där kommer ni ropa på rättvisa, jämlikhet, bättre löner, bättre arbetsvillkor och jobb till alla. En stor del av er kommer gå under Socialdemokraternas fanor, och om det säger jag inget. Jag tycker det är bra att du ger dig ut och visar vad du tycker. Jag har själv tillhört den röda delen av vårt land länge, men vet du vad? Idag har jag inget förtroende för Socialdemokraterna som parti längre. Sedan den 12 september 2012 har jag på olika sätt försökt få svar på en del frågor från S i Västerbotten. Huvudfrågan har varit vad partiet tycker om den så kallade psykvård som bedrivs på NUS, och hur partiet ställer sig att folk, i omgångar, dör i högar på sjukhusets klinik. Jag har ställt frågor om partiet anser att psykvården behöver mer resurser och jag har frågat hur partiet kan med sitta i ledande roll och se på när unga människor avlider gång på gång och där rykten och prat om psykvården vid NUS får vem som helst att bli mörkrädd. Jag har ställt dessa frågor via mail och även på partiets Facebook sida. Inte en enda gång har någon från Socialdemokraterna behagat svara. Jag har ställt samma fråga till andra partier som sitter i makten i landsting och kommuner i Västerbotten och där har jag fått svar men inte någon gång från S. Jag tycker det på alla sätt är under all kritik, men efter att ha skickat mail både till partiet och till ledamöter i landstinget får jag konstatera att Socialdemokraterna struntar i folk med psykisk ohälsa, och de struntar uppenbart att en klinik vid ett av landets största sjukhus är i kaos. För psykkliniken vid NUS är och har varit i kaos länge. Ser man runt i databaser över medias nyheter om NUS återkommer psykkliniken gång på gång, och under tiden dör människor. Där har S, och de andra partierna vid makten, ett ansvar och det ansvaret tar dom inte. Ser man på Socialdemokraternas politik nämns knappt psykisk ohälsa, och detta är något som jag tycker att du som läsare ska ändra på. För du som invånare i Västerbotten har faktiskt makt så mitt råd är: Använd den! Kräv att dina politiker tar problemen på NUS på allvar, och kräv att ditt parti ska bry sig om alla människor. Ja, även om de som kanske inte alltid orkas slåss för sig själva. För makten och ansvaret ligger hos de som fördelar pengar och resurser, och tillräckligt många har fått sätta livet till på grund av en psykvård som inte fungerar. Umeå och Västerbotten ska vara stolta över NUS. Det är framröstat till Sveriges bästa sjukhus, med all den äran, men kom då ihåg att psykkliniken inte räknades in där. Hade man räknat in psykvården där hade NUS inte kallats för Sveriges bästa sjukhus. Den saken är ganska klar. Det är lätt att enbart hugga ner på läkare och personal, men de ansvariga är de vi valt till makten. De har ansvaret att medborgarna får den vård de har rätt till, och detta har inte patienterna vid psykkliniken vid NUS fått. Detta vet S om och det är därför de försöker gömma sig, och samtidigt ”glömmer” de bort hur samhället fungerar.

roeda_fanor_paa_tegsbron_imagelargeFör Socialdemokraterna har alltid varit bra på att glömma bort det där med vilka makten sitter hos. Ibland behöver de bli påminda om att även i Norra delen av vårt land, som ju alltid varit ”rött”, kan saker ändra sig.
Så det är dags att påminna S om att makten är inte för evigt, och de som sitter som politiker i nämnder och fullmäktige är anställda av folket. Det är dags att ansvariga ställs till svars, och att de misstag man gjort korrigeras.
Det är dags att psykvården även på NUS börjar bli betraktad som vård och inget som ”vi tyvärr måste ha”, och där kan du göra skillnad.

Kräv idag, den 1 maj, att S tar det hela på allvar. Skriv till politikerna i hela regionen. Gör frågan till en valfråga! För märker Socialdemokraterna att folket bryr sig så måste även de bry sig.

Se för Guds skull till att inte fler patienter vid NUS psykiatriska klinik dör nu. Det är dags att sätta stopp för den galenskapen en gång för alla. Så våga säga ifrån. Du vill ju ropa på jämlikhet och rättvisa. Se då till att de som inte orkar ha någon egen röst, eller de vars röst dog på grund av felaktig psykvård, får en.
Alla kan göra skillnad!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.