Lyrica kan komma att narkotikaklassas

Äntligen rör det på sig.
Medicinen Lyrica kan komma att narkotikaklassas och det är väl inte en dag för sent med tanke på hur den medicinen ställt till det för många.
Bästa vore att skiten förbjöds helt och hållet att användas vid ångest, men detta är i alla fall ett steg i rätt riktning.

Fast låt oss hoppas att det finns någon journalist kvar i Sverige som är intresserade av att ta reda på hur saker och ting verkligen ligger till. Låt oss hoppas att någon försöker ta reda på hur många i Sverige som avlidit av förgiftning på grund av Pregabalin, det verksamma ämnet i Lyrica. Om det finns en sådan journalist kvar så är jag säker på att Lyrica ganska snabbt skulle bli en läkemedelsskandal utan dess like.

Bookmark the permalink.

3 Responses to Lyrica kan komma att narkotikaklassas

 1. Benny Hermansson says:

  ja du jag vet hur det känns och hur myndigheter struntar i oss VI som vet <3

 2. EvaLis Adolfsson says:

  Eftersom jag har blivit hjälpt till viss del av den tycker jag inte det är negativt att den finns men läkare borde definitivt bli mer restriktiva med att skriva ut den och den borde narkotikaklassas.

  När jag fick den år 2009 fick jag veta att den ”inte var beroendeframkallande.” En enkel googling gav vid handen att den visst kunde vara det och några år senare fick jag det även bekräftat från vården.

  Vet man inte om en medicin är beroendeframkallande eller inte skall man heller sitta och säga att den inte är det.

  Men blott en fråga: Själv har jag ibland varit inne i tråden om lyrica på Flashback. Hur många som blir förgiftade av pregabalin har tagit den sortens doser som det skryts och svamlas om där?

 3. Mel says:

  Lyrica är en av få mediciner som hjälper bra mot nervsmärtor där NSAIDs och opioder inte har samma effekt.

  Den ska absolut inte förbjudas helt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.