Läser IVO sina egna protokoll?

Titta på bilden under här (Du kan få upp den i större storlek om du klickar på den)
Detta är protokollet från det möte jag hade med inspektionen för vård och omsorg i Umeå den 30 juli. Läs framförallt det som står inringat…

omprov1

I detta protokoll står det klart och tydligt att IVO valt att ompröva detta ärende på grund av formella skäl.
Dessa skäl var att tillvägagångssättet som IVO/Socialstyrelsen skött den ursprungliga utredningen kring Daniels tid på psyk inte gått rätt till. Jag hade inte fått något ”förslag till beslut” på det som sedan skulle bli det slutgiltiga beslutet och det beslutet hade också ändrats på flera punkter från tidigare förslag. Detta fick jag information om på mötet med dom.
Alltså har saker och ting inte gått rätt till på något sätt. Det viktiga är i alla fall att det står tydligt att ”IVO valt att ompröva”…

Läs sedan inkommet beslut från den 30 oktober i år….

beslut1

beslut2Det finns ju inte en bokstav som stämmer med hur det egentligen ligger till, och låt mig först starkt poängtera att jag INTE inkommit med någon skrivelse till Socialstyrelsen den 20 maj. Jag skrev ett mail till Socialstyrelsen den 17 maj men där nämnde jag inte Daniel, några ärendenummer osv.
Jag råkar, som av en slump, ha kvar detta mail.
Här är det…

Hejsan!

Jag har en förfrågan om regler runt Socialstyrelsen. Saken är den att jag hösten 2012 skickade in en anmälan om fel i vården. Från att från första förslag till beslut till färdiga beslutet
gick resan från att SoS först kritiserade vårdgivaren på flera punkter till att absolut allt försvann. Anledningen till denna förändring ska ha varit kompletterande information från vårdgivaren, och jag har nu två frågor om detta….

För det första fick aldrig jag denna komplettering skickat till mig före beslutet togs, jag hade alltså ingen möjlighet att kunna yttra mig i det här. Jag fick denna komplettering då jag efterfrågade den Lex Maria anmälan som också skrevs för det ärende min anmälan gällde. Denna fick jag en vecka efter att beslutet togs. För det andra finns det i denna komplettering rena lögner
från vårdgivarens sida. Detta är mycket enkelt att se om man läser journalerna från personen det handlar om, och är också i sakfrågor som är avgörande för vad saken gäller.
Jag är medveten om att det inte går att överklaga ett beslut i sådana här ärenden men när uppenbara felaktigheter skett och när beslut grundas på rena lögner från vårdgivaren undrar jag vad gör man då? För jag anser att utredarna på Socialstyrelsen inte kan ha läst journalerna och jämfört de med den information som vårdgivaren lämnat.För jag vill inte ge mig. Personen det handlar om dog på
grund av vårdgivarens slarv.
Finns det någon tillsynsmyndighet över Socialstyrelsen? Eller är det i så fall socialdepartementet? Går det att, om bevis läggs fram, bryta upp ett beslut i fall som ”fel i vården”? För hela det hör förfarandet är under all kritik och det finns absolut ingenting som framkommit i de ”nya uppgifter” som vårdgivaren lämnat som förändrar situationen.

Hälsningar

Walentine Andersson
*mail*

Inte ett ljud om Daniel eller något ärendenummer fanns som sagt med i detta mail men detta mail ledde alltså till omprövning av Daniels ärende. Det sade kvinnan i telefon till mig som jag ringde till veckan efter då jag inte fick något svar på mitt mail. Det var inga besked om att ärendet kanske skulle prövas, eller var uppe för tillsyn för eventuell prövning utan ärendet låg nu för omprövning. Lägg ihop det med protokollet från den 30 okt så blir det fullständigt obegripligt att IVO nu säger att ärendet inte ska omprövas. För hela sommaren har det hetat att ärendet redan ligger under omprövning. Kom också ihåg att mitt mail ganska tydligt menar att jag anser att förfarandet av utredningen inte gått rätt till men det verkar nu då inte spela någon roll. Att jag inte fick alla papper jag skulle ha spelar ingen roll helt plötsligt och det betyder ju i så fall att IVO/Socialstyrelsen struntar i sina egna regler.

Då är frågan: Är detta viktigt?
Är inte detta bara mitt sätt att bråka för att Daniel död och jag vill i panik slå in öppna dörrar för att på något desperat sätt hålla Daniel vid liv? Saken är ju klar nu. Det var inte NUS fel att Daniel dog utan hans eget fel ju!

För det första är jag inte ledsen över att Daniel dog. Jag är ledsen och helförbannad för att Daniel dog, men jag är också lika helförbannad över att det får gå till på det här sättet.
Jag är helförbannad för att skyddet för patienter i Sverige är lika med noll och jag är helförbannad över att det fortfarande år 2013 finns en mentalitet i Sverige som säger att ”doktorn har alltid rätt”. I Daniels fall har inte doktorn haft rätt i något alls, och om detta trycks undan riskerar så många hamna i samma helvete.
Det är DET saken handlar om.

Låt mig slutligen i detta inlägg visa en annan sak.
Detta stycke kommer från beslutet från Socialstyrelsen som våren 2013 gjorde ett besök på psyk.
Detta är psyks förklaring till hur man agerar när det gäller mediciner till ”riskpatienter”…

psykmed

 

”Vid misstanke om risk för överdosering eller intoxikationsrisk skrivs alltid minsta möjliga förpackning ut”….

Gång på gång skriver psyk i sina journaler om Daniels impulsivitet etc. I hans sjukintyg kan man läsa att hans impulsproblem tillsammans med hans ångest kunde leda till självskador. Psyk menar ovan att riskpatienter får minsta möjliga förpackningar utskrivna…

Daniel fick den 30 augusti…

Concerta 54mg 1 X 2 (skrivs denna dag ut för en hel månad på en gång)
Lyrica 150mg 1 X 3 (skrivs denna dag ut för 25 dagar i sträck)
Lyrica 50mg 1 X 2 (skrivs denna dag ut för 25 dagar i sträck)
Xanor depot 0.5mg 1 X 2 (skrivs denna dag ut för en hel månad i sträck)
Zolpidem 10 mg 2 X 1 (skrivs denna dag ut för en hel månad på en gång)
Heminevrin 300mg 2 X 1 (skrivs denna dag ut för en hel månad på en gång)
Metropolol 25 mg 2 X 1 (skrivs denna dag ut för en hel månad på en gång)
Sobril 15 mg Vid Behov (får ut minst 25 stycken)

Som sagt, detta är viktigt! För så länge denna galenskap får hålla på kommer fler människor att dö, och ser man på de Lex Maria anmälningar som skickas in så är det ju exakt det som sker.

Mer info kommer, då ska jag berätta för er hur den svenska tillsynsmyndigheten för patientsäkerhet struntar i att kontrollera sanningshalten i det som vårdgivarna påstår, och jag kommer en gång för alla klargöra varför jag så ofta använt mig av ordet lögner, och jag tänker bevisa det också.

Bookmark the permalink.

One Response to Läser IVO sina egna protokoll?

  1. Sari says:

    Hej!

    Skicka in detta till Uppdrag granskning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.