OBS! VIKTIG INFORMATION ANGÅENDE ”FALLET DANIEL”

IVO, inspektionen för vård och omsorg, meddelar idag att ärendet om Daniel läggs ner.
Man menar att man med hänvisning till §27 i förvaltningslagen inte kan finna några skäl för att den ansökan om omprövning av tidigare beslut som jag skickat in ska godkännas.

Låt mig bara för sakens skull poängtera några saker här…

När jag skickade in ansökan om omprövning av beslutet så hade redan SoS och IVO (som tog över 1 juni) redan beslutat att pröva beslutet igen. Anledningen till detta var att handläggandet av ärendet inte gjorts på rätt sätt. Jag hade inte fått chans att yttra mig i förslaget till beslut från SOS, någon som alltid ska ske. Det var alltså dom själva som valde att göra en omprövning, inte på grund av min begäran.
Går vi sedan vidare så har IVO inte heller under denna tid kunnat förklara hur man kan bygga ett beslut på rena lögner och påståenden som inte det finns underlag för.
Bland annat läkarens utlåtande om Daniels missbruk, en sak som det inte finns en rad i att finna i några journaler. Kom ihåg att en av de mest prioriterade sakerna som Socialstyrelsen och IVO idag arbetar med är just dokumentation och viken av just detta. När det gäller Daniels öde verkar det istället vara helt ok att vem som helst får yttra sig och hitta på lite hur som helst.

IVO väljer alltså att strunta i sin egen omprövning samtidigt som dom menar att det var jag som begärde den från början. Något som alltså inte är sant.

Att det skulle bli så här var jag helt beredd på och nu kommer därför en anmälan lämnas in till Justitieombudsmannen. Jag kommer i den anmäla NUS, Socialstyrelsen och IVO.
För glöm inte vad detta i grunden handlar om. Det handlar om en ung man som lades in på felaktiga grunder från början, och som blev fullständigt nerdrogad och som avslutning fick en bärpåse med mediciner med sig hem trots att det i hans papper, skrivna av sjukhuset, står ”Impulsivitet som tillsammans med ångest kan leda till självskador”

Jag önskar också att media kunde vara lite mer intresserade av fallet utan att för den skull behöva hänga ut Daniel. Ni springer ju och läser på den här sidan hela tiden. Ta ert ansvar och beskriv en vårdgivare som gång på gång misslyckats med att hålla sina patienter vid liv!

Detta är inte över. Daniel kommer få rätt. Jag önskar att jag hade ekonomiska möjligheter att kunna fara mer mellan Göteborg och Umeå för jag tänker aldrig någonsin acceptera att man kommer lägga Daniels död på honom själv, och det är exakt det som IVO/NUS gör just nu. Deras agerande är ingenting annat än ett tyket yttrande som säger: Han får skylla sig själv.

För mer information i fallet så rekommenderas följande länk:

http://www.tilldaniel.se//2013/05/historien-om-daniel/

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.