Resultat av veckans vetenskapliga/idiotiska test….

100056.jpgSom alla som orkar läsa mitt dravel vet så skrev jag häromdagen om att jag skulle en gång för alla bevisa, om inte annat så för mig själv, att något inte stämmer med Daniels så kallade självmord. Ja, det är ju absolut ingenting som stämmer med det så kallade självmordet för det var ju inget sådant, men samtidigt är det ju mer eller mindre omöjligt att som en liten människa slåss mot ett stort sjukhus för vad förstår egentligen en sådan som jag?…

Nu är det i alla fall så att en sak kan jag bevisa och nu blir jag kanske lite väl klinisk men för att förstå allt måste man förklara detta…

När Daniels avlidit och alla rapporter och sånt kom var det en sak jag undrade mer än något annat över…
Vi vet idag att Daniel kom hem till sin lägenhet någon gång mellan 03:25 och 03:30. Vi vet att det sista tecken vi hörde från honom var 4:09 och vi vet sedan att det finns oöppnade SMS på hans telefon vid 6 tiden samma morgon. Daniel lämnade oss med absolut största sannolikhet där mellan dessa tider och i hans blod påträffades mycket stora mängder Pregabalin (medlet som finns i Lyrica) och Alprazolam (medlet som bland annat finns i tabletten Xanor)

Däremot fanns det väldigt lite mediciner i Daniels mage, och man undrar ju då…
Vart är dom och när tog han dom?

Detta är något som jag funderat på väldigt länge, och om han tagit de mängderna på en gång borde dom funnits kvar, men det fanns väldigt lite sånt och då är det bara en enda sak kvar som är logisk: Daniel måste ha börjat äta tabletterna på sjukhuset.

Som alla vet som följt turerna om Daniel och som sett filmerna Historien om Daniel så har jag sedan tidigare informerat om att människor ringde till avdelningen redan den 18 augusti och varnade för detta faktum att Daniel tog med sig medicin hemifrån in på avdelningen. Dessa samtal finns inte dokumenterade i Daniels journaler. Avdelning 41 (ettan) struntade i att dokumentera det här. Om någon som arbetade på den där bollibompaavdelningen tagit sitt arbete på allvar så skulle självklart detta telefonsamtal skrivits ner. Kanske skulle då någon haft extra koll på Daniel efter hans permissioner och kanske skulle då man hindrat Daniel för att utsätta sig för livsfara. Kanske hade då Daniel levt idag.

Efter att ha funderat på detta i snart ett år insåg jag att det bara fanns en sak kvar att göra. Jag fick helt enkelt svälja lika mycket Lyrica som Daniel gjorde och se resultatet, och det är exakt det jag gjort nu. Dock spydde jag upp mina med vilje.
Det jag ville ha reda på var hur mycket gelatin det blir, och hur det helt enkelt ser ut av den mängd som på ett ungefär motsvarar det Daniel ska ha tagit.
Nu har jag svaren och jag är idag 100% övertygad om att Daniels så kallade överdos inte var någon direkt överdos utan det var helt enkelt hans kropp som under några timmar fick för mycket Pregabalin/Lyrica i sig.

För att ännu mer trycker på det sjuka i den helt sanslösa vård som Daniel fick sina sista dagar så läs följande uppspaltning:

* 9-10 september  Daniel tar en överdos och magpumpas
* 10 september      Daniel säger att överdosen var medveten. Läkaren skriver ”Förhöjd suicidrisk utanför sjukhusområdet”
* 11 september     Läkaren som denna dag pratar med Daniel skriver att Daniel verkar mycket vilsen, men ändå får Daniel gå hem på permission, och detta till en lägenhet han i journalerna kallas för ”sin död”.
* 11 – 12 september   Daniel är hemma i sin lägenhet och lämnar den vid 20 tiden. Personal ser sedan Daniel på apoteket uppe vid NUS. Daniel får samma natt raseriutbrott och vill byta rum, får inte det och vill skriva ut sig. Samma läkare som skriver om förhöjd risk mindre än 2 dygn senare skriver ut Daniel.
Daniel lämnar sjukhuset vid 3:20, och påträffas sedan avliden vid 14 tiden dagen efter.

Låt mig nu bli personlig…
Hur i helvete kan man låta en person få gå hem till en lägenhet personen kallar för ”sin död” ensam ett dygn efter en överdos? Hur kan man låta bli att kontrollera den personen när han kommer tillbaka trots att alla, inklusive andra patienter, sagt till att Daniel tar för mycket mediciner, och hur i alla helvetes jävlar kan man sedan skriva ut personen mitt i natten och sen skylla på ”Patienten var lugn och sansad” när det i journalerna står ”Patienten har barrikaderat sig i ett rum och slår omkring med stolar”

Det finns en sak som verkligen binder ödet kring Daniel samman och det är att varenda människa som varit inblandat i det här ljuger. Det är egentligen helt fantastiskt hur rätt alla gjorde med tanke på att det inte finns ett papper som bevisar att något fungerade med hans vårdtid. Daniel lades in för sömnsvårigheter! Herregud, ser vad sjukvården gjorde med honom!

Jag är något så sanslöst trött på idiotin som rått under hela den här så kallade utredningen som först Socialstyrelsen låg bakom och som sedan togs över av IVO. Nu är det 3 månader sedan jag hade möte med IVO och dom verkar ju inte direkt jobba ihjäl sig där uppe i Umeå.
Detta är inget svårt fall! En valnöt kan räkna ut att ingenting fungerade under Daniels vårdtid och att de tillsynsmyndigheter vi har som ska vara på vår sida. Samma valnöt hade också kunnat klara av att L Ä S A Daniels journaler och sedan jämföra dom med klinikens yttranden och påståenden och direkt inse att något inte stämmer.
Tyvärr arbetar inte valnötter inom tillsynsmyndigheterna, vilket är väldigt synd för jag tror att dom skulle gjort ett bättre arbete.
IVO borde skämmas och Socialstyrelsen borde skämmas, ja alla borde skämmas för inte nog med att sjukvården slarvar så 23 åringar dör. De som ska kontrollera att saker går rätt till struntar i sitt ansvar, och om någon från IVO ser detta så skärp er och ta ert ansvar. Ni tog ett felaktigt beslut utan att ha läst fakta. Sedan drar ni ut på det för ni hoppas väl antagligen att den där jobbiga saken i Göteborg kommer tröttna.
Det kommer han inte att göra.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.