Heja psyk i Ume!

Läkemedelsverket har en bra hemsida där de skriver om mediciner och annat.tummen-upp_38219539_106232574
I ämnet Ångest skriver verket om vad ångest är, hur man drabbas av det och hur man botar det. När det gäller medicinering och ångest skriver verket…

Vid läkemedelsbehandling av ångest rekommenderas i första hand så kallade SSRI-läkemedel (selektiva serotoninåterupptagshämmare), som ökar halten av signalsubstansen serotonin i hjärnan. Läkemedlen används även mot depressioner. Också andra antidepressiva läkemedel kan användas vid behandling av ångestsjukdomar.

Bensodiazepiner (ångestdämpande läkemedel) ska helst undvikas, främst eftersom de kan ge upphov till läkemedelsberoende.

Vi tar det sista en gång till…

Bensodiazepiner (ångestdämpande läkemedel) ska helst undvikas, främst eftersom de kan ge upphov till läkemedelsberoende

Daniel fick Sobril, Stilnoct och Xanor, alla bensopreparat. Dessutom fick han Heminevrin som är ett Bensoliknande medel. Lägg till allt annat så blir det en härlig mix, men som klinikchefen vid psyk säger så är man ju alltid mycket försiktig vid förskrivning av läkemedel.
Visste ni om förresten att Daniel hade så mycket tabletter per dag så han fick inte plats med dom i sin dosett som han hade. Det var nämligen så här att Daniel försökte så gott han kunde att sköta om sin medicinering. Därför satt han den 1 september och delade upp mediciner för den kommande veckan. Han försökte så gott han kunde utefter sina förutsättningar för någon hjälp fick han inte. Han hade säkert inga problem alls den gode Daniel…
Därför stod det på hans sjukintyg ”Impulsproblem som tillsammans med ångest kan leda till självskador”….

Men inte gjorde psyk några fel heller! Nej då, det dom sysslande med var självklart vård på allra bästa sätt. Det har ju både dom och deras vänner på Socialstyrelsen/IVO kommit fram till.
Det kommer inom några dagar på denna sajt att publiceras ett öppet brev till en person.
Håll utkik!

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.