Idag kanske rättvisa skapas Tussen

100056.jpgIdag är det den 16 april. En vanlig dag för de flesta.
Din dag skulle kanske bestått av lite arbete och sedan kanske lite samtal. Så som du ville ha det. Kanske skulle vi sett en film senare på kvällen. Kanske hade du varit hos Jennie, eller kanske hade vi varit hos Jennie bägge två och sett på film eller bara hälsat på.
Sedan hade vi alla tre tagit med oss Sky och Rizzla ut på en promenad för det är ganska gott väder just nu. Antagligen hade vi haft en fight om något också, för vi var ju bra på det med 😛
Kanske skulle vi suttit på Bee med folket ikväll. Vi skulle tatt en öl eller cider och sedan åkt hem. När vi lagt oss skulle vi legat och pratat lite om allt som hänt, och hur du sakta började vänja dig vid ditt nya liv. Ett liv utan mediciner i överflöd….
Så blev det inte. För du dog Daniel. Du dog på grund av slarv och ignorans.

anger-how-5Idag är det den 16 april, och idag går tiden ut för yttrande när det gäller den anmälan som jag gjorde till Socialstyrelsen i november. Det har varit mycket papper, många yttranden och mycket som gjort mig så arg, ledsen och förtvivlad.
För några veckor sedan såg allt bra ut. Då såg det ut som att du skulle få rätt på nästan alla punkter, men sedan hände något. Det kom ett nytt förslag till beslut. Även i det skulle du få rätt i mycket, men det som jag anser vara det stora misstaget var ändrat, och det verkade mest ändrat på grund av byråkratifiasko. Så det blev ett nytt yttrande, ett argt sådant denna gång, och nu gäller det.
Kommer du få rätt? Kommer du få din upprättelse. Inom några dagar vet jag, och jag kommer meddela dig på något sätt.

En sak har jag lärt mig under dessa resa, och det är hur svårt det är för en vårdgivare att säga, ”Vi gjorde fel”. Internutredningen som gjordes var ingenting annat än ett stort skämt. Man kan inte göra en riktig internutredning när man verkar utgå ifrån att ”Denna ska sluta med att vi gjorde allt rätt”, och exakt så upplevde jag den.

Egentligen spelar det ingen roll vad Socialstyrelsen kommer fram till för fel begicks sommaren 2012, och om allt skötts enligt reglerna, ja då är det fel på reglerna. Då får vi helt enkelt ändra på dom, men jag tror inte att felet och problemet ligger där. Alla jag talat med menar att det man gjorde VAR fel, men ändå vill din vårdgivare inte ge med sig. När till och med läkare som hade hand om dig erkänner att man gjorde fel så blir det sjukt när vårdgivaren sedan menar att det gjorde man inte alls.
Så kanske i slutet av veckan så kommer det ett besked. Det är ju byråkrati på hög nivå så räkna inte med det, men ändå vill jag att du håller tummarna nu.

Och ja Daniel, detta har varit bland det svåraste jag gjort i mitt liv. Jag kan inte förklara hur det känns att ha suttit och liksom behövt stänga av alla känslor när man skriver om dig i yttranden och annat. Jag har varit helt slut efteråt, det måste jag erkänna. Utan några mycket få människor som jag haft som stöd i det här så hade jag inte orkat. Den saken är klar. Fast jag är stolt att jag gjort det för du togs ifrån oss och jag är stolt att du lät mig komma in så i ditt liv så jag kunde göra detta.

Älskar dig!

/Walentine

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.