Ett kort på mig och Daniel….

walledanielsgravSom jag nämnt här på denna sida emellanåt så har ju vissa människor ”roat” sig efter Daniels död att spekulera och fundera på diverse olika saker som de egentligen inte har med att göra. Jag orkar inte gagga om det nu men tänkte i alla fall svara på en fråga som en del ställt sig, och som även jag själv önskar att sanningen var annorlunda med…
Varför finns det inga kort på mig och Daniel?

Jag lider av ett mycket taskigt självförtroende och har samtidigt en enormt dålig självkänsla. Jag har inga som helst problem att kriga, bråka eller slåss för saker och ting, men när det gäller mig själv, min personlighet och framförallt mitt utseende är det raka motsatsen.
Faktum är att självkänslan är så låg där så den mer eller mindre skulle kunna kallas sjukligt låg faktiskt. Under perioder i mitt liv har jag till och med haft svårt att klara av att se min egen spegelbild, och detta gör att jag inte frivilligt tar kort på mig. Jag blir äcklad av mig själv helt enkelt så ni som konstaterat att ”Han är ju ful”, ja ni har rätt.
Kortet ovan, och några få som togs i Umeå sommaren 2013 är faktiskt några av de mycket få kort som finns på mig i vuxen ålder. Att jag ställde upp på bild i VK i augusti 2013 beror inte på att jag ville det men där handlade det mest om att min avsky på psykkliniken vid NUS är större än rädslan att visa upp sig.

Nåväl, så varför berättar jag då detta?

20120608_153812Tja, jag vet egentligen inte, men det ska ni veta att det är en av mina stora sorger att det är som det är med kort med tanke på hur det slutade. Jag hade mer än något annat också velat ha kort på mig hållandes om Danne, sittandes med Danne etc etc, men på grund av den sjukligt låga självkänsla jag har så springer jag iväg så fort en kamera syns i närheten. Jag är med andra ord ingen ”Selfie-människa” fast om det är negativt vet jag iofs inte.
Daniel själv ville ta kort på oss när vi åkte Lisebergshjulet i juni 2012 (kortet till höger här), men jag vägrade och Gud vad jag önskar att jag inte sagt nej till det idag.

Det finns många händelser i mitt liv som jag önskar jag förevigat mig själv på, men då den där äckelkänslan kommer över mig så är det mycket jag förlorat. För er som känner mig genom FB så vet ni t.ex att det säkert finns ungefär 2 miljarder kort på Kevin där, och en massa på Jennie, men kort ihop på oss finns knappt det heller. Jennie har faktiskt tagit några, men de korten har inte jag och när hon visat dom ryser jag. För detta handlar inte om *Åååhh nu ska jag visa upp mig så jag sen kan säga: Vad dålig jag blev på det kortet” för att sedan hoppas på att någon säger ”Nej du blev jättebra där*. Detta handlar om att jag faktiskt kan spy rakt ut av min egen spegelbild. (Ja jag vet att jag nog skulle behöva jobba med det där, men jag har varit lite upptagen i mitt liv med annat och så vidare)

Sedan finns det faktiskt några kort på Daniel och mig, men att dom inte lagts ut här behöver ju inte betyda att de inte finns, eller hur? Jag är ganska säker på att det finns massor med människor som har kort på diverse saker från sina liv och som man inte lägger ut.  Det är jag fullständigt säker på att många som kände Daniel, och andra, kan känna igen sig i…
För er som sett Historien om Daniel filmerna så ser man även där att när kameran sveper förbi oss i publiken klipper jag bort det när jag börjar synas. Jag avskyr att synas på bild helt enkelt, och idag önskar jag som sagt att jag inte var som jag var med det.

Så till er som tyckte att jag var för fet/ful etc kan jag väl bara säga att jag håller med er totalt. Jag är fet, och jag är ful, ja jag skulle faktiskt kunna säga att jag ser ganska äcklig ut.
Så där håller jag med er för en gångs skull.

Tänk, vi är överens om något!

/Walle

 

Bookmark the permalink.

One Response to Ett kort på mig och Daniel….

 1. Mia says:

  Jag suckar djupt när jag läser det här..
  Kan bara beklaga att de finns folk som säger till en annan människa att den är fet/ful/äcklig 🙁
  Va har dom för rätt att göra det lixom!
  Patetiska små kräk som sitter och dissar andra för att må bättre själva, fyy fan säger jag!
  Tala istället om för dom såfall att ett vackert inre betyder väldigt mycket mer än deras vidriga sätt att vara och bete sej på!
  <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.