Till Daniel: Vänskap

blogg_122529Det är sent, klockan är strax fem och jag ska väl försöka sova snart.
Har pratat länge med en vän till dig inatt, en fin vän som jag vet att du älskade enormt mycket.
Vi pratade om dig, om oss, om mig, om henne, om allt, och så pratade vi om saknaden efter dig och hur fel allt blev.

Ibland skrattade jag faktiskt, och log med sådan värme. Hon var verkligen din ”Helena”.
När du var arg på mig skrev du till henne, ”Kolla så dum Walle är!”, samtidigt som jag skrev till Helena ”Kolla så dum Daniel är”. Dom höll med lite lätt men visste att i morgon är allt bra igen, eller så är det bra redan om 20 minuter. Jag tror dom känner/kände oss bättre än vad vi känner/kände oss själva. Dom såg och dom visste att vi nog inte riktigt fungerande utan varandra. Dom visste våra planer och dom visste att det inte fanns någon förljugen askungesaga utan att vi båda var väl medvetna om den verklighet som rådde.
Vet du? Vi fungerande verkligen inte utan varandra. Din sista vecka är ju ett väldigt bra exempel på det, och mitt liv sedan den 4 september när medicinerna ”vann” är ett lika bra exempel på det.
Det är i alla fall så skönt att ha henne, och hon är en av de få jag kommer ha kontakt med i framtiden av de som jag träffade på efter din död. Hon är en person som blivit min egna vän. En person som också saknar dig enormt, och som också ibland fortfarande har svårt att förstå att du är borta.

Jag saknar dig så enormt just nu Daniel. Tänker så mycket på dig, och idag, eller inatt, bestämde jag mig för att göra en sak jag hittills inte klarat av. Platsen du har här i klädkammaren som fortfarande ekar tom förutom några av dina kläder. Det är dags att göra ordning den nu. Ja inte just nu, inte idag men snart. Ett steg till mot livet utan dig. Ett nödvändigt ont som måste göras, även om man inte kanske vill.

Vi ses snart kanske, ja väldigt snart kanske om myndigheterna vill. Jag behöver få komma till dig nu känner jag. Det behöver jag för min egen själ och för andra orsaker.
Nu ska jag sova Tussen min.
Kom till mig i mina drömmar, och kom även till din vän. Vi behöver det.

Älskar dig, in i evigheten
/Walle

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.