Filmerna till Daniel

Som någon form av terapi eller något har jag ofta suttit med movie maker och klippt ihop bilder, musik och lite rörliga bilder till minne av Daniel, från min till Daniel och så vidare.
Här nedan är ett urval av de jag gjort, med lite bakgrund, kommentarer och annat.

TILL DANIEL
Dessa bilder satte jag ihop 5 dagar efter Daniels död. Låten To Where you are passade så bra in, och det var också en som sjöng den på Daniels begravning den 5 oktober.

TILL DANIEL 2.0
Denna satte jag ihop mer från mig till Daniel, och det var också första gångens om jag ”vågade” nämna min egen relation med honom fullt ut.
Denna ”film” lades också upp på QX och sedan satte ryktena igång snabbt i det som jag bland annat bemöter HÄR
I vilket fall som helst är den personlig och min kärleksförklaring till honom som fick mig att köpa röda skor.

6 MÅNADER FRÅN MINNESSIDAN
När sex månader gått gjorde jag denna med texter som andra skrivit på hans minnessida på Facebook. Jag var noga med att ta med ord från alla håll i Daniel liv.
Det blev det en värdig ”film” med ord och kärlek från de som älskade och saknade Daniel, och jag är ”glad” att jag satte ihop den.

6 MÅNADER UTAN DIG
Mina ord tagna från tilldaniel.se

ETT ÅR MED DANIEL
När ett år gått från det att jag träffade Daniel gjorde jag denna. Också den djupt personlig.

I DANIELS FOTSPÅR
I slutet av juli 2013 fick jag besöka Daniels grav och jag gjorde samtidigt en resa i det som var så kaosartat i oktober 2012. Minnen, och många jobbiga minnen, växlades med samma musik som för mig blivit lite av Daniels egna sång för mig själv: Westlife’s I´ll see you again

DANIEL, VI SAKNAR DIG
När Daniel varit borta i 1 1/2 år gjorde jag denna, och det känns också som att det blev den sista.
Här försökte jag med inga medel få fram att tiden och livet går framåt, men vi saknar honom i alla fall, och det kommer vi alltid göra.

PIPPIVÅRD
En gång berättade en att Daniel sagt om mig att ”Walle älskar att provocera och det är skitkul när han blir arg för han är så bra på att retas”
Även om jag egentligen inte ville/vill reta NUS så fick jag ett infall när jag såg på Pippi Långstrump med Kevin en gång.
För samma mentalitet som Pippi har för mediciner, ja samma verkar de ha på det sjukhuset.

HISTORIEN OM DANIEL
Jo, två filmer till gjorde jag ju: Historien om Daniel.
De där ”filmerna”, lika långa som en långfilm totalt, där jag försökte förklara och berätta om Daniel, kaoset runt sjukvården och allt som hände.
Reaktionerna på dessa har varit enorma.
Många, ja väldigt många!, har sett dom, och ser dom än. Jag hoppas att de kanske kanske gjort någon skillnad, även om jag tvivlar på det. En ensam person kan inte slåss mot ett stort sjukhus. Så är det bara. I Sverige gör aldrig doktorn fel…
Synd att ingen sa de till Daniel…

DEL ETT

DEL TVÅ

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.