Socialdemokrater – Det är valår i år

Att Daniels tragiska död också i grunden handlar om en psykiatrivård som under de senaste åren fått en allt större andel patienter samtidigt som nedskärningar och omorganisationer drabbat verksamheten, ja det förstår vem som helst. Det blir då väldigt lätt att ropa att allt är regeringens fel.

Jag är den förste att skriva under på att jag anser att regeringens vårdpolitik är ett skämt, ja det mesta som kommit från regeringen har varit ett skämt. Jag har alltid sett mig som ”röd” politiskt och kanske är det också därför jag blir extra upprörd när jag ser hur politiken i  Västerbotten där NUS bedrivits för där är det Socialdemokraterna som har makten.
Detta parti är i högsta grad ansvarig för länets vårdpolitik, och detta parti har haft stora möjligheter att göra som dom velat i frågor gällande bland annat psykiatrin. Detta parti är heller inte det minsta intresserad av vare sig någon diskussion i ämnet eller att ens svara på frågor.

Jag har nu ett otal gånger försökt få kontakt med S men de har fullständigt ignorerat mina mail. Jag har då mailat både S i Umeå och S i Stockholm. Detta bemötande är under all kritik
Socialdemokraterna försöker just nu ändra sig utåt och man vill bli moderna, och man ser fram emot att vinna valet 2014. Personligen hoppas jag att partiet centralt inte tar efter Västerbottens Socialdemokratiska vårdpolitik om de skulle vinna för den är ju fullständigt livsfarlig. Samtidigt är det både skrämmande och irriterande när man märker partiets ovilja att bemöta frågor och synpunkter om dom inte kommer från en journalist och där partiet inte kan få gratisminuter i media.
Detta är ingen nytt fenomen inom Socialdemokraterna. Partiet är känt för sin ovilja att släppa in utomstående och för att besvara frågor som kan vara obekväma, och i en del av Sverige där den ”röda sidan” suttit säkert sedan vi började rösta ungefär har det självklart blivit en utbredd kultur att politikerna fullständigt tappat kontakten med väljarna och befolkningen. Det har mer blivit att väljarna är till för politikerna än tvärtom.

Problemet här blir bara det att medan Socialdemokraterna, som ju då som sagt har det högsta ansvaret för vilken vård som ska bedrivas i Västerbotten, väljer att ignorera synpunkter och väljer att blunda för händelser så dör patienterna.
Daniels fall är inte det enda som hänt de senaste åren. Självaste Socialstyrelsen valde att gå in och kontrollera psykvården eftersom att det inkommit så många anmälningar. Detta borde ansvariga politiker reagerat på, och visat intresse för.

Det är valår i år och jag lovar därför Socialdemokraterna att jag kommer göra vad jag kan för att informera och påminna alla i Västerbotten om vilken sorts politik ni för när det gäller psykvården. Jag kommer också påminna alla om eran ovilja att göra saker bättre. Någonstans på vägen har det tyvärr blivit väldigt fel, mycket fel, och det räcker med unga människor som nu får ligga på Västerbottens kyrkogårdar. Nollvisionen om Suicid verkar fullständigt ha ramlat bort från agendan i denna del av vårt land.

Så jag ger er därför, kära Socialdemokrater, följande tre löften:

* I tid till att valrörelsen börjar ska jag vara skriven i Umeå så att jag på det sättet ännu lättare kan påminna era väljare om den skandal som pågår på NUS och som ni inte tar ert ansvar för

* Jag kommer publicera mail till er som jag skickat öppet så att folk kommer få se vilken enorm respektlöshet ni visar i eran ignorans och i god tid före valet kommer information om psykvården vid NUS att finnas tillgänglig för alla som vill läsa om den.

* Jag kommer samla ihop så mycket människor jag kan, och redan nu kan jag lova att jag kommer försöka få till stånd en manifestation i Umeå den 12 september 2014, två dagar före valet.
Det ska inte bli en politisk manifestation riktat mot eller för något parti utan det ska bli en manifestation som vill påminna politikerna i Västerbotten om att de som lider av psykisk ohälsa, och som kanske mer än andra behöver samhällets stöd alltid får stå tillbaka.

Vi ses!

P.s Socialdemokraterna i Umeå har använt sig av ett citat av Palme:

Samhället är människans verk. Om något är fel kan vi ändra på det.

Palme var en klok man!  D.s

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.