Historien om Daniel

HistorienomdanielDetta är min historia om Daniel, men det är också Daniels historia om sig själv.
Detta är historien om vad som hände med Daniel sommaren 2012 på Psyk
Detta är historien om en ung man som bad om hjälp men där allt bara gick fel.
Detta är också historien om en person jag älskade, en människa som förändrade mig.
Detta är historien om en man som inte tog sitt liv, men där sjukvården förstörde hans hopp.
Detta är historien om en man som idag är död
Detta är historien om Daniel

Allt om Daniel finns inte med här, vissa saker får han ta med sig in i evigheten. Däremot har jag försökt berätta om hans tid på psyk utifrån det jag såg och hörde och om tiden efter och den anmälan jag gjorde. Detta är ingen opartisk film, men information om händelser och saker som inträffat bygger på de dokument som jag har.

”Filmen” är lång, vilket det också var en mening med, och till dig som hoppas få läsa en massa ”spännande detaljer” om hur Daniel avled eller liknande så gör dig inget besvär. För det finns det ingen information om här. Det har ingen som inte vet det idag med att göra.
Däremot finns en historia om en person som ville förändra sig och sitt liv, men vars ”hjälp” han fick var fullständigt livsfarlig.
”Filmen” blev också mitt sätt att tacka Daniel på för den tid vi fick ihop.
Allt är uppdelat i två delar och du finner bägge här nere…

OBS! Om du vill hjälpa till i kampen om att ge Daniel upprättelse eller om du bara anser att det som skett är fel så dela gärna länken hit. Ju fler som ser filmerna om Daniel desto mer kraft blir det bakom. Tack på förhand!
http://www.tilldaniel.se//2013/05/historien-om-daniel

Del 1 ”De e inte bra med mig just nu”

Del 2 ”Finns det ingen ände på alla som leker med honom”

Gå gärna med i Till Daniel’s facebookgrupp för att visa ditt stöd och för mer information.
Du hittar den här: https://www.facebook.com/tilldaniel.se 

Bookmark the permalink.

35 Responses to Historien om Daniel

 1. Tuija says:

  Har tittat på båda filmerna Är starkt tagen och djupt berörd. Delade på min facebook sida. Daniels liv grep ordentligt tag i mig. Denns sk ”vård” måste ut och berättas. Så otroligt fint gjort av dig Walentine, så starkt att du orkar. Önskar dig all lycka, glädje och att du finner kärl.eken igen.

  Stor varm kram från mig

 2. Pia says:

  Outsägligt sorgligt att en ung människas liv ska spillas så i onödan. Delar vidare och hoppas Daniels öde ska nå många och få reaktioner. Du har gjort en underbar gåva till din kärlek i denna film, Walentine. Gud bevare dig. Mina tankar går till dig och Daniels syster inatt.

  Pia

 3. Nadja Huber says:

  Varmt tack för dina filmer om Daniel! Vilken stor insats du gjort!
  Nadja

 4. Pingback: Historien om Daniel: Fallet Daniel nu under omprövning! - Till Daniel

 5. Pingback: Delar av Socialstyrelsens utvärdering och rapport är hyckleri - Till Daniel

 6. pia says:

  Säger bara fy f*n..vilken hästdos av mediciner han fick. Jobbar själv inom akut paykiatri. Känner inte igen detta.

 7. Pingback: Till dig som är ny här - Till Daniel

 8. elisabeth utberg says:

  Usch vad hemskt, en sån ung fin grabb, Sverige 2013!!! fy farao det är inte rättvist någonstans.Jag jobbar själv inom funktionshinder och möter många med bla ADHD dessa goa människor och man fasar att dom ska välja en annan väg och att med det, börja självmedicinera. Så fina filmer du gjort och det har du gjort av ren kärlek. Sänder en bamse kram och tänker på dig och hans syster och den lille som inte har sin morbror kvar. Jag är verkligen berörd och jag skäms för att Sverige inte har någon psykvård och känner extra för dom människorna som hade behövt riktig psykvård och inte bara piller!

 9. Ewa Lundqvist says:

  Hejsan!
  Har precis tittat på filmerna och känner stor sorg,jag har en klump i halsen!
  Denna fina unge man,Daniel,var ett vandrande apotek!Eftersom jag har närstående som har ADHD +en psykisk utvecklingstörning så känner jag väl till de medeciner som Daniel fick.Helt sannslöst av läkare att bara skriva ut dessa som om de vore godis!De borde stå anklagade för mord!! Jag kände inte denne fine unge man Daniel men känner på ett underligt vis att jag gärna viljat det.Jag blir så arg när jag läser hur han blivit ”behandlad” på psyk.Känner med er som stod honom nära och brydde sig.Det jag vill säga till er är att Daniel har det bra nu och jag är övertygad om att man en dag möts igen,där Daniel är finns inga sjukdomar eller besvärligheter.

 10. Maivi says:

  Detta griper tag i mig,minns så väl att mina älskade dotter inte fick den hjälp hon borde fått.Vi träffas igen ,men sjukvården är inte sjukvård längre..Kram och tack för att du delar med dig och för att du gjort det inte jag har orkat ,detta <3

 11. carita says:

  Detta är så jäkla tragiskt…är USK och har bla läst social psykiatri. Har adhd och barn med adhd/asperger och autism…har slitit hårt för att dom ska få den hjälp dom har rätt till…och det är inte rätt…man ska inte behöva kriga sig till hjälp!!!/Carita

 12. Pingback: Därför är ”Fallet Daniel” viktigt - Till Daniel

 13. Jan Christer Ljungström says:

  Dessa förbannade Lyrica är nästan omöjliga att sluta med och är fruktansvärt psykiskt & fysiskt tillvänjande. man måste höja dosen allteftersom man annars går med en tolerans-abtinensframkallad ångest. Det är därför kapslarna finns i såpass många styrkor. Jag försöker själv sluta med dom nu efter att ha tagit dom sedan i slutet i februari. Har under denna tid ställt till med så mycket galenskaper så det räcker ett helt liv. Tar även bensodiazepiner så detta kunde likväl ha slutat illa.

 14. Gun Persson says:

  Jag har sett dina filmer och känner bara mig ledsen att detta skulle behöva hända.Vad medicin kan göra illa när de inte sätts in rätt .Jag beklagar verkligenAlla borde få den hjälp de behöver

 15. ylva nord says:

  Jag har precis tagit del av din skildring av Daniels sista år och är djupt gripen. Min sons historia är nästan identisk. ADHD, cannabis och sprit. Självmordstankar var hela tiden där MEN det fick ett lyckligt slut. Han fick hjälp! Nämndemansgården ett 12-stegsprogram med andliga inslag, Han är 27 år nu och har en framtid men ”det var lika dåligt med” honom innan han fick denna fantastiska hjälp. Varför talar inte sjukvården om det? Han är drogfri och mår bra och full av framtidstro.

 16. Malin says:

  Med två barn med kraftfulla diagnoser.. svåra sömnproblem som kan leda till fruktansvärda konsekvensser… Har du öppnat ögonen på mig. Denna berättelse har tagit mig djupt och ag kommer att vakta mina ungdomar ännu mera… TACK!

 17. Pingback: Detta är korrekt vård och en god förklaring enligt IVO… - Till Daniel

 18. Alice Tross says:

  Tagit del av din film och beklagar det som hänt. Psykvården är dysfunktionell och verkar inte förstå någonting. Har de ingen som helst sammarbete med NA eller 12-stegs programmet!? Hade de haft det så borde de veta att hela problematiken kring Daniel är missbruksrelaterat. Han blev en tablettmissbrukare eller blandmissbrukare som de säger inom NA, AA, Alanon, ACOA. De gjorde honom till missbrukare när de började ge honom medicinerna. Alla beteenden som du beskriver och problem är typiskt för en person med missbruksproblem och flykten, lögnerna m.m. är bara ett led i trappan mot en död. Alla som har kännedom om detta känner till gången eller utförsbacken. Diagnosen ADHD är i sig missbruksrelaterat och bara det säger en hel del. Förmodar killen växt upp med att någon av hans föräldrar varit missbrukare och att han haft det alldeles för oroligt hemma. Vilket ofta leder till att man får stämpeln ADHD. Jobbigt hade han det förmodligen, men som hade lätt kunnat botas med att han gått på NA och aldrig någonsin tagit tabletterna han fick….man slutar aldrig tvärt med mediciner utan de ska trappas utav. Vad är det för psykologer som jobbar som inte känner till detta och som kunnat talat om det för honom.!? Största sanningen hittar du i vad som inte sägs eller det som du kanske känner till men inte berättar. Man föds inte med ADHD heller, utan det är något man får av sin miljö man växer upp i. Ta väl hand om dig och som medberoende bör du gå på Alanon, Naranon (medberoendegrupp för de som har varit nära anhörig, vän med narkomaner) du med och ta del av andras berättelser. Gå in på AA:s hemsida där du finner var de finns.

  • Malin says:

   Skäms du inte???? Du vet uppenbarligen inte ett dugg om adhd! Säger en stabil mor till två barn med adhd och mycket väl engagerad i organisationer kring adhd. Du pratar om något du inte har en aning om!!! Vidrigt!

   • walentine says:

    Har du, stabila människa, ens sett filmerna så att du vet vad du talar om!? Om du är så insatt i ADHD så borde du först och främst veta att ADHD inte är en sak eller enbart en form av funktionshinder och ingen är den andre lik.

    För övrigt förstår jag inte var det vidriga ligger här. Är det att jag anser att Daniel inte fick den hjälp och stöd han behövde?

    Din kommentar är egentligen inte värd att svara på, men jag tyckte den var så vidrig så jag gjorde det i alla fall.

    • Malin says:

     Ja jag har sett båda filmerna och de var väldigt fina. Har inget att säga dör. De jag och alla inom npf världen som jag visat ditt inlägg för är dina kränkande svar gällande adhd. Där är du fullkomligt ute och reser! Du! Ingen som har gjort filmen.

     • walentine says:

      Men snälla du, det är ju jag som gjort filmerna. Vad pratar du om?
      I vilka inlägg har jag kränkt människor med ADHD?
      Hela den här sidan finns ju till bland annat på grund av att Daniel inte fick hjälp med sin ADHD.
      Är det inte bättre du istället visar vilka kommentarer om ADHD du stört dig så på?
      För som sagt, det är ju JAG som gjort ”filmen” Historien om Daniel

     • Malin says:

      Jag sa som sagt inget om filmerna utan om de oerhört kränkande kommentarerna om vad adhd innebär och hur man får adhd. Jag kan gärna visa upp dig för en värld av adhd men det du skriver är en kränkning o borde polisanmälas!

   • Susan says:

    Malin, håller med dig! Fan va arg jag blir på människor som tror det har med uppväxten att göra. Min dotter med adhd är uppvuxen i en trygg, väl socialt fungerande familj.

    • Malin says:

     Ja det där var så kränkande så det är inte klokt. Som om adhd världen inte hade nog redan… Jag är superengagerad i att sprida kunskapen vidare.. Så ser man ett inlägg som ovan… Brrrrr

 19. Malin says:

  Har lite svårt att tro att ditt nick skulle vara Alice Cross… Det var du som svarade mig att det var ditt inlägg. Mitt svar är som sagt ett svvar på Alice Cross kommentar om adhd vilket är en kränkning av hela npf världen o många har reagerat kraftfullt ska du veta! Folk som vet vad adhd är! På riktigt.

 20. Malin says:

  Alice Tross inte Cross.

 21. Malin says:

  Du missförstår. Du ser mitt svar som en vanlig kommentar på din hedra Daniel sida. Mitt svar gällde inte dig!! Svaret gällde den galna kättingens inlägg ovanför mig som har kränkt alla med adhd och hela deras familjer. Läs hennes inlägg o dra en egen slutsats… Jag klickade på ”svara” knappen under hennes inlägg. Du ser det kanske som enskilda kommentarer. Se igen…

 22. Malin says:

  Diagnosen ADHD är i sig missbruksrelaterat och bara det säger en hel del. Förmodar killen växt upp med att någon av hans föräldrar varit missbrukare och att han haft det alldeles för oroligt hemma. Vilket ofta leder till att man får stämpeln ADHD. Jobbigt hade han det förmodligen, men som hade lätt kunnat botas med att han gått på NA och aldrig någonsin tagit tabletterna han fick….man slutar aldrig tvärt med mediciner utan de ska trappas utav. Vad är det för psykologer som jobbar som inte känner till detta och som kunnat talat om det för honom.!? Största sanningen hittar du i vad som inte sägs eller det som du kanske känner till men inte berättar.
  Man föds inte med ADHD heller, utan det är något man får av sin miljö man växer upp i. Osv!!!

  • Jenny says:

   ”En del får veta att de har adhd när de går i förskolan eller i skolan, andra när de är vuxna. Orsakerna till adhd är inte helt kända, men forskning talar för att ärftlighet har stor betydelse. Det är vanligt att flera i en familj eller släkt har liknande svårigheter.”

   Så jodå, det KAN vara medfött! Kan du verkligen någonting om ADHD???

 23. Anette says:

  Hej!
  ..det berör så starkt. Jag jobbar inom psykiatrin och har tagit upp det här i dag.. och hoppas det leder till att diskussioner uppstår.

 24. Majamusik says:

  Stor ELoge till dig Walentin som lägger sådan kraft på att upprätta Daniels minne och uppmärksamma samhället och vi som lever i det på Hur snett det har gått med Psykvården och Medicinering. Ända sedan jag själv efter en längre tids kris blev innlagd på en ”etta” på annan ort och medicinerad. Bla med Sobril som jag själv märkte att jag responderade konstigt på ( har i efterhand fått diagnos ADHD) . Bad min man att Gömma tabletterna så jag inte fick tag på dom , försökte nämligen äta för många vid några tillfällen. hade stundtals seriös dödslängtan som jag tror eller vet kommer från de antideppressiva jag fick bla Citalopram en hemsk medicin!! . vägrade äta sömnmedel och efter att ha felmedicinerats i mer än 8 månade med antideppp, uppåttjack och epilepsimedicin ( obs har inte epilepsi skulle vara stämningsstabiliserande) själv slutade och blev friskare nu i dag medicinfri och fullt fungerande. Hade jag själv inte känt mig själv och haft livserfarenhet, en familj som stöttat och utbildning kring benzo preparats livsfarliga påverkan så kunde det ha gått utför med mig med. för har inte sett RÖKEN an en professionell Samtalskontakt än i dag!!! väntar fortfarande blev inskriven i Maj 2012…så kanske nu efter ADHD diagnosen att jag kan vara ”kvalificerad ” att möta någon kbt psykolog som jag sälv begärt under flera års tid. Har under tiden haft samtal med en vårdare som fasen är bättre än läkarna som BARA skrivit ut medicinska preparat till mig som gjort mig jättesjuk. under en dig så pendlade jag mellan uppvarvning och djup depression från dag till dag. ( fick felaktigt diagnos bibolär av flera läkare när jag var inlagd och sen medicinerad för detta!!) jaf slutade på eget initiativ trotts avrådan av min läkare 14 dagar senare var min avgrundsdjupa depression och svängningar borta helt. jag har liknande sömnproblem som du beskriver i filmen och försovning är vardag i min värld och jätteskämmigt. som tur är vi fler i familjen och min minsta är morgon pigg och hjälper mig att komma upp. jag har oxå på EGEN hand fixad mitt jobb genom att starta eget så jag kan bestämma arbetstider själv. Samt en fantastisk bra lednng på mitt jobb som jag har kvar på deltid. Tack samhället för det obefintliga stöd jag fått samma stöd som ledde till den a fina killes död. Detta måste upp i kalla fakta eller nånstans så fler kan få upp ögonen innan det blir fler katastrofer. Var finns pesonalen i detta på alla psykavdelningar!!! borde va fler som reagerar . VI vet i dag att fysisk Aktivitet, samtalsstöd, BRa ren Näringsik mat och kosttillskott gör mycket bra effekt på viss typ av depression, sömnsvårighet, oro, ångest , ADHAD mm VARFÖR jobbar vi inte så??? JO Läkemedelsföretagen och Läkares jobb är att SÄLJA läkemedel så man TJÄNAR pengar på detta. Kolla upp Wallentin vilka deals som ligger mellan läkemedelsföretagen/sjukhuset och de läkare som skrev ut medicinen!?? detta kan helt säkert vara nåt som kalla fakta kan gräva i…Jag klassar detta med Mord finns inget annat ord. kram till dig Wallentin. Jag är beredd att kämpa med dig så detta kan få ett slut…

 25. Pingback: ”Fallet Daniel” – Slutet Del 1 - Till Daniel

 26. Pingback: ”Fallet Daniel” – Slutet Del 2 – När samhället sparkade på den döde - Till Daniel

 27. Daniel says:

  Många som tror sig veta vad ADHD är för något.
  Dom har oftast inget inblick alls i det utan framför det dom läser på aftonbladet i stugan.
  Concerta är något som kan vända ett kaotiskt ostabilt liv till att bli en människa med mål och karrirär.

  Det finns en typiskt sak med mig och det är att jag alltid levt för dagen, morgondagen existerar inte utan man har alltid behövt ha så kul/trevligt som möjligt varenda eviga dag.
  Det är inget man blir snurrig på utan piggare och man får energi till att verkligen orka med att göra det som normalt sätt är dödstråkigt tex jobba.
  Minnet blir såå mycket bättre och där får folk gärna kommentera om ni tycker det enbart är en drog.
  Hur kan då hjärnan funka bättre ?

  Droger gör en en aning snurrig och låtsaslycklig..och det är inget jag kan jämföra med concertan.
  Däremot är det lätt att ta lite mer dom dagar som är dåliga för man blir van att bara ha bra dagar.

  Jag skäms som människa att läsa vissa kommentarer angående ADHD och medicinen.
  Vad läkemedelsbolagen gör skiter jag i, utan dom hade många fler dött.

  Tack för den handling du gjort med filmen. Du är en bra människa och fler borde bry sig som du har brytt dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.