Ännu en ängel som borde varit kvar här

I fredags lämnade Tim Bergling oss och världen chockades. Ja, vi var många som blev ledsna över att en sådan ung man gick bort så tidigt. Dessutom en ung man som gett världen så mycket bra musik och som borde haft så många år kvar att fortsätta dela med sig av den fantastiska talang som han bar på. Nu blev det inte så och istället blev fredagen den 20 april 2018 dagen då vi fick beskedet att Tim, Avicii, Bergling var död.

Idag meddelade hans familj att Tim inte orkat mer. Pressen på honom blev för stor och ingen verkade ha lyssnat.
Han blev ännu en ung människa som föll för omgivningens krav och där samtidigt ingen verkar ha lyssnat. Cyniska människor runt om honom utnyttjade hans vilja och lust att kunna skapa för de tjänade pengar på honom och mitt i allt detta stod Tim. Alla som sett dokumentären om honom förstår vad jag menar. Han är så trött och så slut i delar av filmen men det enda som gäller är ”upp och hoppa!”. Miljoner fans älskade Avicii och massor med människor tjänade pengar på Avicci men ingen såg Tim Bergling: En ung man som bara ville skapa musik.
Han är som en fånge i en hänsynslös branch där du enbart är värt det du kan generera i pengar.

Tim var mer än så. Han var en son och broder, en vän och kamrat. Han var en människa som sökte svar på livets frågor och ett sätt han gjorde  det på var genom musiken. Idag är den sonen, brodern, vännen och kamraten borta. Kvar finns hans närstående i fruktansvärd sorg och saknad och det är så enormt sorgligt att behöva konstatera att Tim i år blir en av de runt 1600 svenskar som ”väljer”  att ta sitt liv.

Det måste bli ett slut på självmorden! Vi måste vända denna onda spiral och vi måste göra det nu! Det är inte så svårt men det kräver mänsklighet. Det kräver respekt och det kräver att alla vi tar ansvar för vår omgivning.
Det vi kan göra för att hedra Tim är att stanna upp lite. Vi kan se över vårt egna liv och vi kan se efter de runt om oss som mår dåligt. Vi kan trösta och vi kan stötta men vad som är än mer viktigt är att vi lovar att inte ställa övermänskliga krav på människor, vare sig vi känner dem eller inte. Vi måste kort sagt ta bättre hand om varann. Vi måste helt enkelt  s e varandra.

Jag beklagar så att Tim inte fick den ro han förtjänade här på jorden men jag hoppas att han har den nu där uppe i himmelen tillsammans med alla dem vi saknar och förlorat. Jag hoppas att han nu får skapa den musik han älskade att skapa och jag hoppas framförallt att han känner den kärlek som alla de som saknar honom idag känner.
Jag önskar så att jag kunde för hans skull, och för så många tusentals andra, vrida tillbaka tiden och göra saker bättre men det kan jag inte men jag kan, och vi alla kan, förändra världen som den ser ut idag så att himmelen inte fylls med fler unga änglar som borde fått leva kvar här.

Vila I Frid Tim Bergling ♥

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.