Låt Abdi få stanna!

10251913_481663128661732_5533295355060982950_nDetta inlägg kommer inte bli som ett vanligt inlägg på Till Daniel.
I detta inlägg kommer jag ber er att stötta Abdi, en ung man som också fått känna på den cyniska och iskalla värld som kallas för Svensk Byråkrati.

Jag citerar från sidan Abdis vänner på Facebook:

Abdi har bott i Sverige i drygt tre år. Ett land som han trodde var en fristad, där han skulle kunna leva och skapa en framtid.
Efter att Abdi som femtonåring blev avslöjad som homosexuell flydde han dödsstraff i Somalia över Medelhavet. Han blev fängslad i 8 månader i Libyen och utsatt för tortyr och lyckades rymma, för att sedan slutligen komma till Sverige.
Abdi har i dagarna fått avslag på sin överklagan på ett utvisningsbeslut till Somalia. Migrationsverket menar att Abdi inte kan bevisa sin homosexualitet, eller det hot som finns för honom i Somalia, och att han därför ska skickas tillbaka till Somalia inom en snar framtid.

Somalia är ett av de värsta länderna i världen att leva i om man är homosexuell och det är dit Migrationsverket nu ska skicka tillbaka Abdi. Verket menar alltså att Abdi inte kan bevisa sin homosexualitet och bara den inställningen är skamligt kränkande mot inte bara Abdi utan mot världens HBTQ-befolkning i allmänhet. Skulle man kräva det samma av en kristen som kommer hit och säger sig vara förföljd? Självklart inte, men när det gäller homosexualitet är det annorlunda. Då är det uppenbart fortfarande ok att kränka och utsätta folk för livsfara.

12019778_481663211995057_637135257217331155_nSverige har skrivit under både FN-konventionen och Europakonventionen och där i sägs det att ingen ska bli behöva bli kränkt, förföljd eller som i Somalias fall dödad på grund av sexuell läggning. Vi ha också skrivit under på att vi inte skickar tillbaka någon som riskerar dödsstraff, men i Abdis fall har Migrationsverket bestämt sig för att följa sina egna lagar. Då gäller inga konventioner eller regler för Migrationsverket har sin bestämda uppfattning om hur en homosexuell ska vara och är man inte sådan ljuger man.

Just nu pågår en stor kamp i Umeå om att rädda Abdi. För det handlar om att rädda en ung man från döden. Hans enda brott är att han har förmågan att älska och landet han ska skickas tillbaka till stenar folk till döds på grund av den kärleken. Det är därför jag skriver om fallet här.
Migrationsverket borde skämmas, men den här bloggen är ju tyvärr ett ypperligt bevis på att myndigheter inte vet hur man gör det för då måste man ju ha ett hjärta, men beslutet om Abdi måste upphävas och det är bråttom. Det bästa sättet är att sätta press på Migrationsverket för om det är något statliga verk avskyr så är det opinion. Migrationsverket har agerat homofobiskt och gravt kränkande och det är på ren svenska förjävligt att den aviga inställningen till homosexualitet fortfarande är så djupt rotad i svenska myndighetsutövare så att man riskerar människors liv på grund av sin iver att ifrågasätta de som inte passar in i verkets värld inspirerade av Carl Larsson om hur en svensk familj ska se ut.

Jag ber er alla att besöka sidan Abdis vänner och visa ert stöd. Sprid denna länk till alla ni känner och hjälp till att skapa tryck på Migrationsverket. Abdi har inte gjort något förutom det att han vill leva i ett land där han inte riskerar att dödas på grund av sin läggning och självklart ska han få stanna.

12038194_481666358661409_9116587426110104017_n (1)Så stöd kampen för Abdi! Han måste få stanna!

/Walentine Andersson

(bilderna är tagna från sidan Abdis vänner på Facebook)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.