Ledningen på NUS är väl ett härligt gäng!

100056.jpgDet som är intressant med denna sida är hur mycket läsare den här sidan har som alla tillhör Umeå, NUS, och även Umeå Universitet.
Låt mig därför få ställa en fråga som jag faktiskt ganska ofta med megafon velat skrika in i öronen på en del där uppe i ledningen för det största sjukhuset i surströmmingsland, och jag hoppas det hörs över hela Umeå…

Får ni betalt för att spela hycklare?

Allt mer påminner ledningen för NUS om filmen Jägarna. En grupp lata människor som i smyg håller ihop och gör lite som de vill och där alla som vill ha insyn eller som vill påverka snabbt klippts bort. Det enda jag kan hoppas på är att det här landet snart får en journalist som faktiskt tar sin yrkesroll på allvar och börjar granska delar av NUS. För alla som varit involverade i Psykkliniken vet ju att det finns material där för att Uppdrag Granskning skulle kunna göra en hel säsong…

Den 13 mars läste jag i VK, och på lite andra ställen att den läkare som ”motade ut” Åkesson i veckan nu ska få en reprimand. Om det var av politiska åsikter eller inte som Åkesson motades ut verkar det ju vara delade meningar om. Jag struntar i vilket, men Yngve Gustavsson, professor i geriatrik menar i alla fall att besöket inte var legitimt.
– Det finns ett regelverk mot politisk propaganda och vad händer då när partiledare för ett parti som i alla fall jag uppfattar som rasistiskt besöker sjukhuset? Jo, personalen hotas med avsked för att man protesterar mot propagandan. Det är extremt omdömeslöst av landstinget.
– Hela besöket är illa skött. Jag som har delat chefsansvar för Geriatriskt centrum har exempelvis inte blivit informerad. Och man kan ifrågasätta det vettiga i att låta en delegation med Säpo-följe besöka svårt sjuka patienter när landstinget är så restriktivt med att låta andra – exempelvis journalister – få tillträde.

Fast här agerar alltså NUS ledning blixtsnabbt och hårt. Att mota ut politiker är inte OK menar man. Att ta livet av patienter verkar i alla fall vara helt ok för samma dag som jag läser om detta läser jag också en ny pressrelease på NUS egna hemsida

Lex Maria: Ung kvinna försökte ta sitt liv

En ung kvinna med många psykiatriska problem har återkommande behov av sluten psykiatrisk vård. I samband med ett allvarligt självskadebeteende blev hon intagen på vårdintyg och en vårdplan upprättades.
En kväll visar hon på nytt ett självskadebeteende och är sluten i sin kontakt med vårdarna. Hon är påverkad av kvällsmedicinen och orosperioderna är vanliga på kvällarna under den här vårdperioden och var det även under tidigare vårdtillfällen.
Strax efter midnatt hittar man henne livlös på toaletten efter ett allvarligt försök att ta sitt liv. Omedelbara återupplivningsåtgärder inleddes och gav snabbt resultat.
Efter intensivvård kommer hon tillbaka till psykiatriska kliniken. Efter händelsen har hon haft minnesstörningar som förbättrats.

Landstinget har efter att ha utrett fallet och tagit fram åtgärder för att förhindra upprepning anmält ärendet till Inspektionen för vård och omsorg för granskning enligt lex Maria.

Var i helvete är ledningens reaktion på hur Psykiatriska Kliniken fungerar, eller inte fungerar? Varför får den kliniken vanskötas på det sätt som den uppenbart görs?
Kvinnan som nämns hade vårdintyg för fan! Hon hade under kvällen uppvisat försämring, och henne lämnar man ensam? Hon kunde dött! Att hon inte dog är inte sjukhusets förtjänst, och det är enbart slumpen som gör här att det istället inte står ”Ung kvinna tog sitt liv”
Men här är ledningen tyst, som den alltid är när det gäller den vanvård som pågår på NUS psykiatriska klinik.

expressen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ni ser ovan är från Expressen 2008. Uppenbart har inte ett skit har hänt på kliniken sedan dess. Deras ständiga ursäkter om Lex Maria, ja vad har dom lett till? Varje gång en Lex Maria anmälan skickas så skriver NUS samma mening:
”Landstinget har efter att ha utrett fallet och tagit fram åtgärder för att förhindra upprepning anmält ärendet till Inspektionen för vård och omsorg för granskning enligt lex Maria.”

Hur mycket ska ni lära er och vilka åtgärder har tagits fram med tanke på att ni har klinikchefer som godkänner att yttranden skickas och där det som står i yttrandet inte går att stärka med journalerna. Är det just det som NUS menar med att man tar fram åtgärder? Att IVO i Umeå verkar vara lika mycket vilda västern som NUS gör ju dessutom bara tryggheten för patienterna ännu svagare.
Lex Maria tas inte på allvar på något sätt och är något som istället blir ett hån.

Jag uppmanar ALLA att maila till IVO och så begär ni ut alla Lex maria som kommit in sedan 2012 om självmord i direkt anknytning till psyk vid NUS så får ni se själva. Folk har dött som flugor, men ingen bryr sig och det mest fantastiska är att inga fel begås alls på den kliniken.
Folk dör, och ingen bryr sig. Inga rutiner har ändrats, och ledningen för NUS verkar fullständigt strunta i det, och under tiden skrivs det fler Lex Maria anmälningar, och fler dödsfall kommer ske.
Om ledningen för NUS visat en promille av intresse för psykklinikens uppenbara problem på samma sätt som de gjort när händelsen med Åkesson skedde så hade det i alla fall funnits hopp, men ignoransen man uppvisar är total. Det visar ju ledningen med sin ständiga iver att ignorera och vägra svara på mail som kommer till dom..

Nej det är bara att konstatera att:
Har du psykisk ohälsa och bor i Umeå så lycka till. Det är inte säkert du lever året ut.
Det är på ren svenska förjävligt!

Bookmark the permalink.

One Response to Ledningen på NUS är väl ett härligt gäng!

  1. cajsa says:

    Bra skriver Walentine! Det är sådana brister och uppenbara fel som har begåtts och fortsätter att ske inom psykiatrin i Umeå. Skandal!!

    http://cajsawarg.blogspot.se/ ( SJÄLVDESTRUKTIV DOTTER )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.