Öppet brev till Norrlands Universitetssjukhus Psykiatriska Klinik

Hej Nus! Hur mår ni där uppe i Umeå? Har ni det bra? Känner ni er glada och nöjda med er själva?
Ska jag berätta hur jag mår? Jag mår skit NUS, faktum är att jag mår jävligt mycket skit.
Ska jag tala om varför?
Ni dödade min kille, och ni dödade mig.
Känner ni er nöjda nu när beslutet från SoS kommit? Känner ni er glada och kan gå vidare nu med nya patienter?
Jag funderar ibland…. Kommer ni göra det samma med dom? Kommer ni skriva ut mängder med mediciner till dom också så dom kanske också tar allt på en gång för att dom inte kan kontrollera sig?
Är det vården ni bedriver på NUS?
Kommer ni släppa ut dom också mitt i natten 2 dagar efter en överdos med ursäkten ”Han var lugn när jag pratade med honom”.
Jo förresten, det är en sak jag funderat lite på? Det där med medicinmängd? Brukar ni skriva ut 60 xanor till någon som visar tecken på att han är inne i ett missbruk av just sådana mediciner? Är det liksom en god och adekvat vård? Att ni gillar att blanda mediciner mycket, det vet jag ju, men just mängderna. Är det också något som ni anser vara god vård?
Ni kanske inte vet om att man inte behöver skriva ut 3 förpackningar Xanor åt gången. Lika lite måste man skriva ut 2 burkar Heminevrin på en och samma gång faktiskt.
Man behöver heller inte skriva ut mängder av Lyrica utan man kan dela upp det.

Det finns en bok, låt mig fundera lite på vad den heter
…..
…..
…..
FASS!
Just det ja, Fass heter den! I den boken står det en hel del om mediciner faktiskt, där kan ni läsa om vilka mängder man bör ta och hur stora förpackningar det finns.
Fast just det ja, nu kom jag på! När Daniel ville veta om en medicin så var det ju Fass ni slängde till honom istället för att prata med honom, så några av er kanske ändå läst Fass nu när jag tänker efter.
Så hur känns det idag? Lever ni? Ja ni lever. Vet ni vad?
Det gör inte Daniel.
Daniel dog den 12 september, och han dog av mediciner NI skrev ut honom på en gång.
Han dog efter att ha fått en månadsranson medicin utskrivet på samma gång, och även Socialstyrelsen skriver ju nu att Daniel INTE tog sitt liv. Även dom menar att Daniel dog på grund av sin problematik. En problematik ni skriver om på sida upp och sida ner i hans journaler men som ni av någon anledning skiter i.
Fast det var inte erat fel va? Det var Daniels!
Självklart var det Daniel, för han hade ju inte visat några tecken alls på att han mådde dåligt. Han gjorde det säkert bara för att jävlas mer er.
Att ni har läkare som sitter och erkänner att ni gjort fel spelar ju ingen roll, för ni väljer ju bara att inte ta med den läkarens åsikter i eran internutredning. Att samma läkare också sagt att han funnit underlag för LPT i Daniels journaler, det skiter ni också i.
För ansvaret på Daniels död låg helt och hållet på Daniel. Han skall all skuld läggas på för ni är ju helt och hållet utan skuld i det här. Ni gjorde ju bara ert jobb…..

Vet ni vad kära NUS? Jag har tröttnat på det här nu.
Ni tog han som skulle finnas i min framtid ifrån mig. Ni tog ifrån mig honom som jag älskade, och ni förstörde även mitt liv när erat klanteri gjorde att Daniel lämnade oss den 12 september. Ni och erat sätt att bedriva vård på gjorde att Daniel med de problem han hade lämnade efter sig vänner, familj och andra som älskade honom i djup sorg och förtvivlan och ni där uppe på NUS, ja ni har inte ens den lilla gnutta respekt för andra människor så att ni kan säga: Vi gjorde fel.
Ni borde skämmas, men för att kunna skämmas måste man väl ha ett hjärta, och det saknar ni.
Ni bedriver en hjärtlös vård, och ni har visat så tydligt att ni fullständigt saknar respekt för patienter och anhöriga. Så försök i alla fall ändå att skämmas lite. Försök att tänka på att erat slarv gjorde att en 23 åring dog. Försök att förstå vad ni gjort.
För om ni inte gör det så kommer samma sak ske igen, och igen och igen och igen.
Men jag lovar er en sak…
Tills ni lär er skämmas så tänker jag påminna er om vad ni gjort. Jag tänker ta reda på vartenda fall som skett hos er som lett till samma sak som Daniels. Jag tänker kontakta anhöriga, jag tänker kontakta alla som på något sätt blivit drabbade av eran Bollibompavård. Jag tänker vända ut och in på hela Socialstyrelsen och jag tänker begära ut vartenda offentligt papper som finns när det gäller NUS, och det finns ju en del av sånt.
Jag är ingen anhörig som kryper ihop i ett hörn och låtsas som att saker inte skett. Jag är tvärtom, och eran respektlöshet ger mig styrka.
Ni kunde löst allt detta med att erkänna era misstag. Ni kunde gjort allt så mycket bättre genom att bara säga ”Förlåt oss, vi gjorde fel”
Istället blir det en policy för er att sparka på dom som redan ligger, och i detta fallet ligger i en grav. Tur då att han har någon som kan sparka tillbaka.
Jag tänker ta er till regeringen och riksdag om det är så. Ni SKA erkänna att ni gjorde fel. Jag tänker kontakta varenda landstingspolitiker i Västerbotten. Jag tänker berätta för var enda skattebetalare i Norrland vad deras skattepengar går till.
Funkar inte det finns ju alltid TV, radio, tidningar och böcker……

Så ställ in er på vad som komma skall. Ni SKA erkänna ert misstag.
Jag är inte rädd för det stora sjukhuset i Norr, och jag ska se till att varenda människa i det här landet ska få veta om hur det stora sjukhuset i Norr sköter sig för det är som en handbok i konsten hur man bedriver värdelös vård.

60 Xanor
50 Heminevrin
100 Lyrica
25 Sobril
etc etc etc
Dom medicinerna dödade Daniel. Ni skrev ut allt på en och samma gång.

Ni SKA be om ursäkt och ni SKA erkänna ert misstag.
Jag slogs för min Daniel när han levde, jag slåss för honom när han är död. Jag tänker använda mig av alla demokratiska medel i min kamp för vet ni vad?
Jag älskade honom,  och han hade fått mitt hjärta.
Samma dag han dog skulle vi sagt ja till varandra. Sånt ger en viss sorg.
Det hade ni förstått om ni hade haft ett hjärta
Vi hörs snart igen!

/Walentine Andersson

(För er som undrar vad detta handlar om rekommenderar jag DENNA LÄNK)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.