Västerbotten mår bäst i landet! Eller?…..

VLL (Västerbottens landsting) skryter idag på sin hemsida att föreningen MINDs i sin undersökning visar att Västerbottningarna mår bäst i landet psykiskt sett.
Lena Sjöquist Andersson, hälsoutvecklare på Västerbottens läns landsting säger…

– Det gäller att både jobba med förebyggande insatser och ha ett bra bemötande och stöd till personer som behöver det

Det skulle vara intressant om MIND gjorde en liknande undersökning om de som faktiskt blir behandlade för självmordsförsök eller som på olika sätt är anknutna till psykiatrin i Västerbotten. Jag är ganska säker på att det skulle komma fram andra siffror då. Fast det är klart…
Skriva ut bärpåsar med mediciner, att det slutar med självmord fast patienter har vak, patienter som dricker handsprit och så vidare är kanske ett bra sätt att ge ”Stöd till personer som behöver det”…

Att VLL sedan går ut och försöker få det till att de har en fungerande omsorg om medborgare med psykisk ohälsa är ju bara ännu mer hån mot de som de redan är döda, men där saknar ju VLL fullständigt egen ansvarskänsla. Det har ju många fått erfara.

Eller så är det kanske så att det inte fanns några patienter kvar som kunder ta livet av sig nu när MIND gjorde sin undersökning.
Av de som fanns innan är ju en hel del redan döda….

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.